Neden Fuara Katılmalıyız?
Buradasınız: Anasayfa / Blog / Makale
31 Mayıs 2021, Pazartesi
Neden Fuara Katılmalıyız?
Ülkemizde, sanayiinin gelişmesi, yurtdışına ürün ve hizmet satışımızdaki artış ve rekabetin artması fuarların önemini artırdı.
Neden Fuara Katılmalıyız?

Ülkemizde, sanayiinin gelişmesi, yurtdışına ürün ve hizmet satışımızdaki artış ve rekabetin global anlamda artması ile ticari/ihtisas fuarları önem kazanmaya ve sayıları artmaya başladı.

Çok yoğun yaşanan rekabet ortamında kurumlar, çok dinamik, esnek, yaratıcı, uyumlu ve dünyayı takip ediyor olmak zorundalar. Bugünün iş ortamında, hantal, yavaş, atalet içindeki kurumların yaşama şansı pek bulunmuyor. Hani başında zaman zaman şikayetçi olan hep aynı yüzler var ya; onlar sanırım kendi durumlarını gözden geçirmek zorundalar. Bu kadar yoğun yaşanan rekabet içinde başarılı olabilmek diğer faktörler yanında, bazı pazarlama aletlerini de iyi kullanabilmekten geçiyor. İşte bu pazarlama aletlerinin bir tanesi, bence en önemlisi doğru hazırlanmış ihtisas fuarları.

Doğru hazırlanmış fuara doğru alıcılar gelir: Doğru hazırlanmış ve katılımcıları tarafından kabul görmüş bir fuar o konuda ticaret yapanların büyük çoğunluğunu bir araya getirecektir. İyi kullanıldığı takdirde bir fuar yeni bir pazara, yeni bir ülkeye girmek için mükemmel bir yoldur. Fuarda doğru ilişkiler kurulabilir: Bir fuar diğer pazarlama aletlerinde olmayan bir imkanı, tüm rakip ürünler mukayesesine de imkan vererek, bir satışı sonuçlandırmak için gerekli yüz yüze ilişkiyi satıcıya sağlar.

Ziyaretçilerin fuara bakış tarzı olumludur: Ziyaretçilerin fuara gitme nedeni çeşitli olmakla beraber fuardaki ürünleri topluca görmeye, onlar hakkında bilgi edinmeye ve satın alma kararlarını oluşturmaya gönüllü olmaları çok önemli, olumlu bir faktördür. Bir fuarın bütün bu üstünlüklerinin yanında, bir firmanın fuara neden katılması gerektiği ile ilgili bir hayli nedeni var:

* Ticari iliskilerin gelistirilmesinde önem tasır,

* Potansiyel müsterilere ulasma imkanı saglar,

* Müsteri analizinin yapılarak müsteri gereksinimlerinin ögrenilmesini saglar,

* Fuardaki katılımcılarla yüzyüze görüsme imkanı saglaması noktasında karsılıklı güven kazandırır ve ortaklık anlasmalarına zemin hazırlar,

* İsletmeye, fuara katılan firmaların ürettikleri ürünleri degerlendirme fırsatı verir,

* Fuara katılan firmaların ve ziyaretçilerin gözünde olumlu bir imaj kazandırır,

* Firmaya, sürekli müsterileri ile temas kurma olanagı saglayarak müsterileri yerlerinde ziyaret etmenin yüksek maliyetlerinden ve süre kaybından kaçınma imkanı saglar,

* Yurtdısından ve yurtiçinden fuara katılan müsterilerimizi rakip firmaların saldırısından korur,

* Yüksek teknolojilerin tanıtılması, transferi ve üretilmesinde,pazar yapısı ve potansiyeli konusunda bilgi akısı saglanmasında ortam hazırlar

Detaylı bilgi İçin hemen arayın